Gratis bezorging: Harskamp - Otterlo - Wekerom - De Valk - Kootwijk - Kootwijkerbroek - Stroe

DROMENVANGERS en WIERROOKHOUDERS

Een dromenvanger (vertaling van het Engelse Dreamcatcher) is een traditioneel object, oorspronkelijk afkomstig van de Ojibweg (Anishinaabeg), een indianenvolk uit Noord-Amerika Vanwege de spirituele  associaties is dit voorwerp eind 20e eeuw ook in gebruik geraakt onder aanhangers van het New-Age gedachtegoed.

Een dromenvanger bestaat uit een ring (meestal van wilgenhout) met daarin een web. Vaak zitten er kraaltjes of  steentjes in het web en hangen er veren onder de ring.

De Ojibweg geloven dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven het net  nare dromen weert. Eeuwenlang al maken ouders dromenvangers om boven het bedje of draagwieg van hun kinderen te hangen. Men gaat ervan uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.

De kleur van de dromenvanger vertegenwoordigt een van de 4 elementen: vuur, water, aarde en lucht.